תחזוקת כלי עבודה חשמליים

תחזוקת כלי עבודה חשמליים

אתם נהנים לרכוש לעצמכם כלי עבודה חשמליים ולהשתמש בהם. אתם מן הסתם גאים ביכולות ההנדימן שלכם לטובת הבית, החברים והשכנים. אין תחושה טובה יותר מתחושת העצמאות הזו של - "אני יודע איך, אני לא חייב להזמין בעל מקצוע". אז, יש לכם כלי עבודה, שאתם שולפים בגאווה כשאתם נדרשים להתקין, להרכיב, לתקן או לשפץ, ככה אתם שומרים על הבית, אבל מי שומר על כלי העבודה שלכם? 

על מנת לשמור על בטיחותכם האישית ועל יעילותם של כלי העבודה החשמליים שלכם, חובה לשמור על תחזוקתם. 

תחזוקת כלי העבודה

בין אם אתם חובבי DIY או שיפוצניקים מקצועיים, הכלים החשמליים שברשותכם נוצרו ונועדו כדי לסייע לכם בביצוע מגוון רחב של משימות בצורה היעילה והמהירה ביותר.

הזנחה או תחזוקה קלוקלת שלהם עלולה להוביל לצורך בתיקונים יקרים, לעיתים עד כדי צורך ברכישת כלי חדש, ומגבירה את הסיכון של המשתמש - שלכם.

טיפים ועצות שימושיות לתחזוקת הכלים החשמליים כללי

  • זהירות - לפני כל טיפול או בדיקה של מכשיר החשמל שברשותכם, נתקו אותו מהחשמל. אם הוא כלי נטען, סגרו את הנצרה ונעלו אותה.
  • לפני ואחרי - חשוב שתקפידו לבדוק, לפני שאתם מתחילים לעבוד, שכלי העבודה נקי, אין עליו פסולת שהצטברה במהלך הזמן, או אבק. לעיתים עובר זמן רב מאז השימוש הקודם וכדאי לבצע את הבדיקה הזו לפני תחילת העבודה, מאחר והם עלולים לפגוע בביצועי הכלי. גם בסוף העבודה, הקפידו לנקות אותם.
  • תהליך הניקוי - השתמשו במברשת רכה, במפוח או שואב אבק ידני על מנת לנקות את פתחי האוורור וחלקיו החיצוניים של הכלי. המתגים והידיות ראויים אף הם לעבור ניקוי עם מברשת שתסיר מהם גרגרי אבק.
  • שימון - כל מכשיר חשמלי מגיע עם מדריך למשתמש. קראו אותו ובדקו מהו חומר הסיכה המתאים לו ומהן נקודות השימון הייעודיות. הקפדה על השימון תגן מפני חלודה ותבטיח פעולה חלקה ויעילה.
  • בדיקת כבלים - לפני ואחרי שימוש בכלים החשמליים בדקו בזהירות את הכבלים לכל אורכם, לשם איתור מוקדם של סימני בלאי או נזק. חוטים חשופים הם סכנה ממשית, דאגו להחליפם.
  • אחסון - ודאו שהכלים נקיים, ולא פחות חשוב יבשים לחלוטין. רטיבות עלולה להוביל לנזקים שונים ובהם חלודה. אם המכשיר הגיע עם תיק או כיסוי, השתמשו בהם, הם מגנים מפני לחות, אבק או פגיעות אחרות. אל תניחו עליהם חפצים כבדים ושמרו אותם במקום קריר ויבש

טיפים ועצות שימושיות לתחזוקת סוללותים החשמליים כללי

ישנם כלי עבודה הפועלים על סוללות נטענות וגם לתחזוקתן של הסוללות יש משמעות בשמירה עליהם.

  • פריקה וטעינה - חשוב לפרוק לחלוטין את הסוללה לפני טעינה מחודשת. טעינות חלקיות תכופות עלולות לגרום לנזק לסוללה..
  • אחסון - לעתים עובר זמן ממושך בין שימוש אחד לזה שאחריו. במקרים כאלה מומלץ להסיר את הסוללות ולאחסן אותן בנפרד מהכלי במקום קריר ויבש.
  • ניקוי - מגעים מלוכלכים עלולים להשפיע על יעילות הסוללה, עברו עם מטלית יבשה או מברשת עדינה על מגעי הסוללה כדי לנקותם.
  • כיול ותחזוקה - לכיול, כמו לתחזוקה הכללית, תפקיד חיוני בשמירה על ביצועי כלי העבודה החשמליים. הכיול הוא התאמת הגדרות שונות בכלי העבודה למשל מהירות ועומק, כדי להבטיח דיוק מרבי בפעולתם. כלי חשמלי מכויל, יספק את התוצאות הטובות ביותר תוך הפחתת הסיכויים לתאונות. את הכיול ואת תדירות הכיול, תוכלו למצוא בחוברות המצורפות לכלי הספציפי, חשוב לפעול בהתאם להמלצות היצרן.

לסיכום

אלה היו מספר טיפים שאם תקפידו עליהם, תוכלו לבלות שנים רבות בחברתם של כלי העבודה החשמליים שלכם. התחזוקה הנכונה והעקבית תבטיח לכם בטיחות והמשך ההנאה והסיפוק שבעבודות תחזוקת הבית.

logo בניית אתרים