איך לקדוח בקירות גבס?

שיטות תלייה על קיר גבס - תלייה על קיר גבס באמצעות הניצבים בקיר

החלטתם לתלות מדף, להתקין טלוויזיה או מזנון מרחף על הקיר, ומצאתם את עצמכם נבוכים כי מדובר בקיר גבס? אתם לא לבד! קידוח בקירות גבס מרתיע לא מעט אנשים, אפילו כאלה המחשיבים את עצמם ל"הנדימן" המושלם. 

נתחיל בקל: כדי לתלות תמונה למשל, אין צורך בקידוח אלא בהברגה של דיבל ייעודי לגבס.

ישנו דיבל פרפר למשקל קל וישנו דיבל רוזט המתאים למשקל של עד 12 ק"ג. פשוט מחוררים בעדינות את קיר הגבס  ומבריגים. נכון שכבר יותר קל על הלב? 

ומה עם משקל כבד? בשביל זה בדיוק אנחנו כאן. במאמר הבא מטעם צוות SKIL אנחנו מדברים על משקלים כבדים יותר. אבל, לפני שנסביר לכם איך לתלות דברים על קיר גבס החלטנו להסביר גם איך הוא בנוי.

כיצד בנוי קיר גבס?

קיר גבס בנוי ממספר חלקים

מסגור/אנכים

הקמת מסגרת יציבה, שעשויה בדרך כלל מפרופילים עשויים פח מגולוון, המרוחקים במרווחים קבועים כדי לספק תמיכה ללוחות הגבס. המסגרת הזו מכתיבה את מידותיו וצורתו של הקיר וכמובן את שלמותו ויציבותו. האנכים הם עמוד השדרה של הקיר, נושאים את משקל הטיח וכמובן עומסים נוספים עתידיים, כגון מדפים, טלוויזיה מזנונים ועוד. כשהאנכיים מרווחים כראוי, הם מפזרים את המשקל באופן שווה, ומונעים מהקיר להתמוטט או להתכווץ.

רשת

כדי לספק תמיכה נוספת ולמנוע מהטיח להיסדק או ליפול.

שכבת טיח שרוט

לשם קישור בין הגבס למסגרת הבסיס ושיפור ההדבקה. עליו מוסיפים שכבה נוספת עבה יותר לחיזוק והחלקת פגמים.

גימור

חומרי גימור שונים לשיפור האסתטיקה והעמידות של קיר הגבס כגון תרכובות להחלקה ומילוי סדקים, חומרי איטום להגנה מפני רטיבות, צבע ועוד.

תלייה על קיר גבס באמצעות הניצבים בקיר

עם הכלים והטכניקות הנכונות, מדובר בפרויקט פשוט יחסית. לפניכם הנחיות כיצד לקדוח בקיר גבס באמצעות הניצבים הקיימים, כך שקיר הגבס לא ייפגע, ייסדק או יישבר.

כיצד לקדוח בקיר גבס באמצעות הניצבים

  • זיהוי הניצבים - לפני הקידוח, חשוב לאתר את הניצבים הקיימים בקיר. את הניצבים ניתן לאתר באמצעות מגנט חזק או באמצעות אפליקציה לגילוי מתכות כמו זו למשל (היא תזהה את הברגים שמוברגים אליהם) או באמצעות הקשה על הקיר ושמיעת ההבדלים בצליל שבין המקום המוצק של הניצב למקום החלול בו אין ניצב.
  • סימון נקודת קידוח - לאחר זיהוי הניצבים, מדדו וסמנו בעזרת עיפרון את מיקום התליה הרצוי. כדי למנוע מהקיר  להיסדק או להתפורר, הדביקו נייר דבק שקוף בצורת "X" מעל הסימון. 

בחירת המקדחה והמקדחים

  • מקדחה - בחרו מקדחה באיכות טובה רצוי נטענת ובעלת בקרת מהירות משתנה.
  • בטיחות - הרכיבו משקפי בטיחות לשם הגנה על העיניים 
  • המקדח הנכון - בחרו גודל שתואם לקוטר הברגים או עוגני הקיר שבחרתם בהתאם לפריט אותו אתם עתידים לתלות. לפריטים קלים יותר מקדח קטן, ולפריטים גדולים וכבדים יותר מקדח גדול יותר.
    לתליית פריטים כבדים על קיר גבס, חיוני להשתמש בברגים ובעוגנים המיועדים במיוחד למטרה זו. התחלו בקידוח חור קטן ואז הכניסו את העוגן והבורג. חשוב לא להדק בחזקה כדי להימנע משבר או סדק בגבס. דיבל גבס או דיבל פרפר הם ווים מיוחדים המיועדים לתליית פריטים על קירות גבס ללא צורך בעוגנים או ברגים. הם נפתחים בתוך הקיר וכך מעניקים יציבות לתמונה המדף או המראה שנתלו. 

הקידוח

  1. החזיקו את המקדח בניצב לקיר באחת הנקודות המסומנות. הפעילו לחץ עדין והתחילו לקדוח באיטיות. חשוב לשמור את המקדחה ישרה וזקופה כדי למנוע התפוררות של הקיר.
  2. אם אתם זקוקים לחור או פתח גדול, חשוב להתחיל עם חור פיילוט קטן ולהרחיבו בהדרגה כדי למנוע נזק לטיח שמסביב.
  3. אם אתם מתכננים לתלות חפצים כבדים על הקיר, יש להכניס את עוגני הקיר לתוך החורים הקדוחים לפני אבטחת הברגים.
  4. סיום של מקצוען - לאחר השלמת הפרויקט, במקרה ונוצרה פגיעה או חור שלא תוכנן, מלאו בחומר מילוי מתאים, החליקו בשפכטל חכו לייבוש, שייפו וצבעו מחדש. 

הערה:- אם גיליתם במהלך הקידוח טיח רופף סביבו תקנו אותו בחומר ייעודי מתאים לפני שאתם ממשיכים.

איך לקדוח בקירות גבס?
logo בניית אתרים