איך לקדוח בקרמיקה, עץ, מתכת, פלסטיק, ועוד!
המקדחה שלנו היא כלי רב שימושי שיודע לקדוח במגוון חומרים; תופתעו לגלות שהצלחת הקידוח תלויה לא רק במקדחה, אלא גם במקדח עצמו, ולא פחות חשוב מכך - במפעיל.
אז רכשתם מקדחה איכותית במיטב כספכם, וחשבתם שעתה כל החורים שתקדחו יהיו מושלמים? חישבו שנית. עלינו להתאים את עבודת המקדח לחומר בו אנו קודחים. במאמר זה נעבור על מספר טיפים שיסייעו לכם להשיג תוצאה מושלמת בכל פעם שתאחזו במקדחה.
בחירת המקדח
לאחר שרכשנו מארז מקדחים, לרוב נמצא בו את סוגי המקדחים לחומרים הבאים: עץ, מתכת, אבן/בטון, קרמיקה, כללי. מטבע הדברים, יש לבחור את סוג המקדח בהתאם לחומר. כלומר, מקדח עץ לעץ, מקדח מתכת למתכת, וכו׳.
לפני שנכניס את המקדח למקדחה, חשוב לוודא:
- המקדח במידה הנכונה
- קצה המקדח חד דיו
- המקדח במצב כללי תקין (לא חלוד, עקום וכו׳)
טיפים כלליים לקידוח
- בטיחות קודמת לכל. לא לוותר על משקפי מגן ואטמי אוזניים. תודו לנו אח״כ.
- וודאו שהאובייקט הנקדח מקובע ויציב במקומו.
- רוצים להגביל את עומק הקידוח? ברו״ב המקדחות יש מוט שיוצא במקביל למקדח וניתן לכוון את אורכו בהתאם לעומק הקידוח הרצוי. אם אין לכם אותו, ניתן לסמן את עומק הקידוח על המקדח באמצעות סרט הדבקה.
- ניתן לבצע כמעט את כל סוגי הקידוחים עם מקדחה חשמלית ידנית. אם ברצונכם לבצע קידוח בזווית ישרה ומושלמת, באופן עקבי, מומלץ להיעזר במוביל או במקדחת עמוד.
- בחומרים קשים, או אם אנו רוצים לקדוח חור עבה מהרגיל, מומלץ להתחיל עם מקדח קטן/צר, ובהדרגה להחליף למקדח הגדול יותר. זה יקל מאוד על המקדחה לבצע את פעולתה באופן מדויק.
- רוצים לקדוח חור רחב במיוחד? שקלו להשתמש במקדחי כוס.
- כדי למקם את המקדחה במיקום המדויק, כדאי לסמן את המיקום באמצעות כלי היוצר שקע קטן בו המקדח יוכל להתחיל את פעילותו. זה נכון במיוחד בקידוח בחומרים חלקים כגון מתכת, פלסטיק, וכו׳.
- כדי להשיג פיניש מושלם בהברגת חורים עבור ברגים, ראשית קידחו שקע עם מקדח שקען. כך ראש הבורג לא יבלוט החוצה.
קידוח בעץ
- מהירות קידוח: איטית עד מהירה לפי הצורך. לחורים עבים מומלץ לכוון את המקדחה למהירות נמוכה יותר. כך נשיג קידוח מדויק יותר ופחות חריכה של העץ (עקב חום מחיכוך).
- אם קודחים חור כך שיעבור את כל עובי לוח העץ, בטרם הקידוח מומלץ להצמיד פיסת עץ מאחור, כדי למנוע שבירה של הסיבים בחור היציאה ולקבל פיניש מושלם.
קידוח במתכת
- מהירות קידוח: איטית עד מהירה לפי הצורך.
- כאשר קודחים בלוחות פלדה או ברזל עבים, מומלץ לנקב גומה ראשונית למיקום מדויק של המקדח. וליישם לתוכה מעט שמן כדי להקל על פעולת הקידוח ולמנוע התחממות יתר. להמשיך להוסיף שמן במקביל לקידוח בנקודה לפי הצורך.
קידוח באבן / בטון
- מהירות קידוח: מהירה, מומנט מלא, מומלץ להפעיל את מנגנון הרטיטה.
- בקירות בלוקים ישנים מאוד או בחומרים פריכים, מומלץ להשתמש במקדח במידה אחת פחות, כך נבטיח שהחור שיווצר לא יהיה רחב מדי.
קידוח בפלסטיק
- מהירות קידוח: איטית עד מהירה לפי הצורך.
- מומלץ להשתמש במקדחי עץ.
קידוח בקרמיקה
- מהירות קידוח: איטית עד מהירה. מומלץ להתחיל לאט ולהגביר לפי הצורך.
- לא להפעיל את מנגנון הרטיטה, אנחנו לא רוצים אריחים סדוקים ושבורים.
- יש להשתמש במקדח ייעודי לקרמיקה. מקדחים אחרים לא מתאימים למלאכה.
- בטרם הקידוח מומלץ להכין את המשטח בעזרת הדבקת סרט הדבקה מנייר. על גביו ניתן לסמן בקלות את מיקום הקידוח, וסרט ההדבקה מספק הגנה במידה והמקדחה תחליק.
- יש להפעיל לחץ מתון על המקדחה, לתת לה לעשות את העבודה. מעבר לכך, אם נדחף את המקדחה חזק מדי, אנו עלולים לחדור בפתאומיות את שכבת הבלוק והמקדחה תתנגש באלימות בקרמיקה.
מה מומחי סקיל ממליצים?
ראשית, חשוב להצטייד במקדחה איכותית ועוצמתית, עם ביצועי סוללה טובים שתספק את כל הכוח הנדרש במשימות משתנות. שנית, וודאו שאתם משתמשים במקדחים הנכונים והאיכותיים ביותר שידכם משגת. באתר סקיל ניתן למצוא מספר סטים של מקדחים אשר יענו על מגוון דרישותיכם.
המשיכו לעקוב אחרינו! הנכם מוזמנים לפנות לנציגי SKIL כלי עבודה וגינון חשמליים בכל שאלה או התייעצות. ניתן ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר. נשמח לסייע ולהכווין אתכם למוצרים שיענו במדויק על צרכיכם.